Nostalgija

Nostalgija

MMC Gledamo, 28. julij 2023 ― Felice Lasco, umirjen moški srednjih let, se vrne v rodni Neapelj, da bi obiskal svojo ostarelo mater in našel vez s svojo preteklostjo. Mesto je kot najstnik v naglici zapustil ter si ustvaril kariero in družino na Bližnjem vzhodu.
Barbie

Barbie

MMC Gledamo, 22. julij 2023 ― Pred davnimi časi so se male deklice lahko igrale samo z lutkami, ki so bile vedno ene in iste različice dojenčkov, namenjene urjenju bodočih žensk za materinstvo. Ko se je leta 1959 pojavila prva barbika, je plastična lepotica pomenila – izbiro.
Ljubiti življenje

Ljubiti življenje

MMC Gledamo, 6. julij 2023 ― Japonska drama Ljubiti življenje – morda svojemu vitalističnemu naslovu navkljub – utrjuje idejo, da smo, čeprav se zatekamo v varni objem partnerjev in družine, ljudje vedno obsojeni na ednino, na osamljenost v najbolj osnovnem pomenu besede.
Césaria Évora

Césaria Évora

MMC Gledamo, 4. julij 2023 ― V okviru festivala Druga godba si lahko v Kinodvorovem Kinodvorišču, letnem kinu v atriju Slovenskih železnic, ogledate dokumentarec Ane Sofie Fonsece o izjemni pevki Cesarii Évori. Film si je prislužil nagrado občinstva na festivalu IndieLisboa.
še novic